5 x de leukste Ikea Hacks

Ikea hacks (zooi kopen bij de Ikea, die naar eigen inzicht upgraden en dan online doen alsof het super eenvoudig is) zijn bijna niet meer weg te denken van het web. En er is waarschijnlijk wel wat meer mogelijk dan je denkt. De meest inspirerende voorbeelden op een rij. 

TheHappyHouse selecteerde vijf toffe hacks van überhandige Harry’s die hun Ikea-meubel een compleet eigen draai gaven, én die er aan gedacht hebben een verhelderend filmpje van hun klussucces te maken.

Wie geen handige Harry is maar dat wel wenst te zijn treft het ook: ze leggen je in deze video’s exact uit hoe je de klus klaart, zodat je het thuis makkelijk na kunt doen.

Of nou ja, makkelijk? Relatief makkelijk. Laten we het daar maar op houden.

giphy

Bed-brug:

Deze (lieve!) vader maakt een prachtige bed-brug voor zijn dochter, gemaakt van drie BRIMNES boekenkasten.

 

Spiegelende nachtkastjes: 

De RAST-ladekastjes uit dit filmpje kosten nog geen 20 euro bij de Ikea! Maar met de make-over van April Bee zien ze er onbetaalbaar uit!

 

Keukeneiland:

Donna Dyble maakt van twee KALLAX-kastjes à 39,95 een waar keukeneiland. Dit is zelfs zó makkelijk dat ze het de helft van de tijd eigenlijk heeft over wat er in de kastjes zit.

 

De kastdeur. Of deurkast.

Is het een deur? Is het een kast? Het is een deurkast! Helemaal zelf gemaakt van ehhh, … gewone houten, níét van de meubelgigant afkomstige planken. En hij is súper tof!

Feitelijk gezien is dit geen officiële Ikea hack, maar omdat ‘ie zo leuk is is én omdat het makkelijk een Ikea-hack kan worden (met bijvoorbeeld de GERSBY) deze video toch hier.

 

Hoekbankje

Een kittig leeshoekje maken voor een paar tientjes? Men neme twee LACK-tafeltjes (die je waarschijnlijk al wel ergens in huis hebt) en Angela East vertelt je wat je ermee moet doen.