Inspiratie: Wat te doen met je (hoge) muur

Een hoog plafond is iets wat mensen doorgaans in een woning waarderen, maar hoge plafonds genereren hoge muren en daar moet je dan wel wat mee. Een schilderijtje volstaat vaak niet om de enorme kale vlakken te vullen, maar wat dan? Je vindt de nodige inspiratie hier.

Wij hebben in ons eigen huis vrij hoge plafonds en dus hoge muren. Als je vervolgens voor die muren kasten plaatst of ze een andere kleur of structuur meegeeft, dan is er niet veel aan de hand. Wil je een muur echter gewoon wit houden en er enkel een bank of een tv-meubel voor zetten (beide meestal laag), dan houd je een verdraaid groot wit vlak over. En dat ziet er maar kaaltjes uit.

Dat vonden wij althans in ons huis (boven de tv) en dus zijn we gaan nadenken over wat we met die muur wilden. Foto’s van ons of de (inmiddels dooie) kat vielen direct af, beiden houden wij hier niet van wegens bovengemiddelde zoetsappigheid. Ik geloof ook niet dat de kat daar andere ideeën op nahield.

Verschillende foto’s van reizen of iets dergelijks inlijsten kan natuurlijk altijd, maar wij wilden liefst iets wat minder standaard, en ik wilde het liefst ook iets wat je gemakkelijk kunt aanpassen. Ik verander graag dingen in huis namelijk, en hoe makkelijker dat gaat hoe beter.

Te doorsnee

Het was één van de weinige momenten dat ik mijn vriend zonder al te veel gemopper meekreeg naar Ikea. Mijn vriend houdt niet van Ikea. Hij snápt Ikea gewoon niet. Hij vindt: eenheidsworst, en daarmee is de kous af. Maar die eenheidsworst fleurt toevallig wél tegen gering kapitaalverlies je muur op en daarbij zijn de mogelijkheden verdomd eindeloos.

Dus wij naar Ikea. Ik wilde er in ieder geval graag de lijstenhouders bekijken (deze), omdat ik ze mooi vind, ze redelijk muur-vullend zijn en flexibel in het gebruik. Mijn ‘maar die heeft iedereen al!’-vriend was natuurlijk hoe dan ook tegen. 

Dus we zochten verder en toen viel ons oog op de Grundtal-lijn ophangaccessoires. Die zijn bedoeld voor in de keuken, maar het leek ons ook wel wat voor in de woonkamer. Aan de andere kant had ik mijn zinnen natuurlijk stiekem al gezet op de lijstenhouders.

Dus.

Nu hebben we ze allebei.

Twee keer zelfs. En dat ziet er zo uit.

En wonder boven wonder, niet alleen ik, maar zelfs mijn lief is er super blij mee! Of hij zich hierdoor in de toekomst positiever zal opstellen jegens Ikea moet nog blijken, maar dat mag deze pret vooralsnog zeker niet drukken.

Muurvullende mogelijkheden

Maar onze manier om de kale muur te vullen is natuurlijk niet de enige. Een aardige greep uit de collectie ‘muurvullende mogelijkheden’ vind je hieronder. Wellicht zit er iets leuks voor je bij, wellicht brengt het je op andere ideeën. Voor allebei geldt: het mag hier altijd gedeeld worden!

 

Meer inspiratie voor de hoge muur:

Via: Craft-O-Maniac.com

 

muur

Via: pure-original.nl

 

muurVia: diyandmag.com

 

 

muurVia: walldecoration.org

 

 

muurVia: homeedrose.com

 

muurVia: home-designing.com

 

muurVia: about-interior-design.net

 

muurVia: condenast.co.uk

 

Via: hastingsurbanbikes.com

 

muurVia: fabledesigns.net

 

muur

Via: interiorish.com

 

collage-fotolijstjes-500x333Via: interieur-inrichting.net

 

muurVia: Pinterest

 

muurVia: ilovemyinterior.nl

 

muur

Via: stanleyhomesinc.com

 

muur

Via: Pinterest.

 

muur

Via: Pinterest.

 

muurVia: house121.com

 

muur

Via: eatwell101.com

 

muur

Via: minimalisti.com

 

muur

Via: decoolhome.com

 

muur

Via: desiretoinspire.net

 

muur

Via: Pinterest

 

Eervol alternatief:

Als je het echt niet meer weet overweeg dan ook eens om de hoge muur juist een stralend statement te maken. Extra verticale lijnen helpen daarbij.

muur

Via: Pinterest.

 

muur

Via: plebio.com

 

muur

Decoist.com