Sergio Hermans The Jane bij beste restaurants ter wereld

Zijn ene restaurant van wereldklasse is al een tijdje gesloten, maar daar is blijkbaar gewoon een nieuwe voor in de plaats gekomen. Sergio Hermans Antwerpse culi-toko The Jane is althans doorgedrongen tot de top-100 van ‘beste restaurants ter wereld’.

Het gaat eigenlijk om de lijst ‘The World’s 50 Best Restaurants’, maar ter volledigheid worden de nummers 51 tot 100 ook altijd meegenomen. In dit deel van de lijst heeft The Jane een plek verworven; het bourgondische walhalla komt binnen op plek 54.

Vooralsnog in Herman de enige Nederlander in de lijst. Of dat volgende week anders is, zal moeten blijken. 13 juni wordt de top-50 bekendgemaakt.

Oud Sluis

Sergio Herman vergaarde met name met zijn restaurant Oud Sluis internationale roem. Ruim twee jaar geleden sloot dat restaurant definitief haar deuren. Het had toen drie Michelinsterren.

Naast The Jane heeft Herman een visrestaurant: Pure C (Cadzand-Bad). Daarbij is de kookvirtuoos momenteel in Nederland een chique friet-keten aan het uitrollen. De eerste ‘Frites Ateliers’ worden op korte termijn geopend in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Herman over The Jane:

 

Binnenkijken bij The Jane: