Inspiratie: toast van zoete aardappel

Het is toast en het komt ook daadwerkelijk uit een broodrooster. Het is alleen niet gemaakt van boterhammen maar van zoete aardappel, én het is de nieuwste food hit! Ook eens proberen? Dit zijn de mooiste en smakelijkste aardappeltoastjes. 

Sweet potato toast is de nieuwste rage onder hippe foodies en niet zonder reden. Het zou super smakelijk zijn, makkelijk om te maken, aardiger voor de lijn dan toast van brood en het laat zich prima combineren met tal van toppings die zowel zoet als hartig kunnen zijn.

De foodwereld dankt de trend aan blogger Kelsey van Little Bits Of, die het smakelijke hapje afgelopen mei per toeval ontdekte. Inmiddels, een maandje later, propt iedereen zoete aardappel in de rooster (nou ja, bijna iedereen) en, het mag gezegd, met hemelse resultaten! Zie de beeldige plaatjes hieronder maar.

Heb jij ook een tof recept?! Sharen is caren! 😂  

 

PS: Denk je nu vooral whut???! Blijf dan vooral ademen, het is heel simpel: de aardappel (geschild of ongeschild) snijd je ongeveer een halve centimeter dik. Houd er rekening mee dat ie niet te lang is en dat je hem meerdere keren op de hoogste stand moet roosteren om knapperige toast te krijgen. Nog niet genoeg instructie? Kijk dan het filmpje van My Virgin Kitchen (hij is te leuk) onderaan.

 

Toast van zoete aardappel:

Via: PaleoPaparazzi (Instagram)

Met: Zalm, avocado, geroosterde tomaten, knoflooksausje

 

 

Via: DownShiftology (Pinterest)

Met: Prosciutto, avocado, babyspinazie, eieren en peterselie

 

 

Via: FeedingYourBeauty (Instagram)

Met: Onder meer mango en cashewcrème

 

 

Via: Shihtzunami (Instragram)

Met: Power Chicken Salad (kip, ui, selderij, wortel, druiven, appel, amandelen, gedroogde cranberries, citroensap, curry, kurkuma)

 

 

Via: Akushikagonenatural  (Instagram)

Met: Amandelboter en banaan

 

 

Via: KateNailstech (Instagram)

Met: Cashewboter, aardbeien, frambozen, kaneel

 

 

Via: Tuulia.co (Pinterest)

Met: avocado-erwtenpasta, feta, ei

 

 

 

 

Via: Quite Good Food (Pinterest)

Met: gekruide bonen, courgette, citroendressing

 

Nog vier fun toppings:

 

Instructievideo: