Cool van Kickstarter: van oppervlak naar afstandsbediening

Wie op de hoogte wil blijven van nieuwe gadgets en designs doet er goed aan Kickstarter in de gaten te houden, dé broedplaats voor noviteiten. Op TheHappyHouse langskomen kan echter ook; de allerleukste ontwerpen op kook- en woongebied worden ook hier trouw gedeeld. Met dit keer: Knocki, van oppervlak naar afstandsbediening.

Wat als je vanaf de bank de verwarming kunt bedienen, een pizza kunt bestellen en je favo serie kunt aanzetten, enkel door wat klopjes op het bijzettafeltje te geven? Wat als je liggend in bed de lichten kunt bedienen, de gordijnen kunt openen en het koffiezetapparaat kunt laten lopen, alleen door wat te tikken op het nachtkastje? Zou het leven niet oneindig veel makkelijker zijn?

Velen lijken te denken van wel, want het Kickstarter-project dat dit allemaal mogelijk maakt, is een daverend succes. De makers van Knocki, zoals het veelzijdige apparaatje heet, vroegen via de crowdfundingwebsite een besheiden 35.000 dollar om hun business te kunnen starten. Ze zijn inmiddels, met nagenoeg een ton op de teller, voor 2659 procent gesponsord. En dan hebben ze nóg elf dagen te gaan..

Wat is het?

Maar wat is het nu precies? Knocki is klein, rond en strak ge-designed, en het is de bedoeling dat je dit bescheiden apparaatje bevestigt op een oppervlak naar keuze, ergens in huis. Dit kan een deur zijn, aanrecht, tafel, muur of wat dan ook.

Je sluit Knocki vervolgens aan op Wifi en bedeelt hem taken toe. Het door jou gekozen oppervlak is nu veranderd in een soort touchscreen, dat je dus door middel van één op meer klopjes of tikken bedient. Eén Knocki kan tot wel tien verschillende opdrachten aan.

Een overzichtelijke greep uit de mogelijkheden:

December

Nu het benodigde kapitaal binnen is, is de komst van Knocki zekergesteld, maar de eerste leveringen laten nog wel even op zich wachten. Pas komende december zullen de eerste apparaatjes verzonden worden.

Meer weten over de Knocki? Bekijk deze video of klik hier door naar de desbetreffende Kickstarter-pagina.

Over Kickstarter:

Kickstarter is een zogenaamde crowdfunding-website. Het doel ervan is artiesten, muzikanten, ontwerpers en andere creatieve breinen te helpen de middelen bij elkaar te vergaren om hun ideeën om te zetten in realiteit. Tot dusver zouden ‘tienduizenden creatieve projecten -klein en groot- het levenslicht gezien hebben dankzij de steun van de Kickstarter-gemeenschap’.

Meer zien uit Cool van Kickstarter? Klik hier.