Inspiratie: De Kers en De Hartige Keuken

Kersen zijn verdraaid lekker uit het vuistje en geweldig om mee te bakken, maar de heerlijke vrucht misstaat allerminst in de hartige keuken. 10 fijne recept-ideeën.

Kersen zijn niet alleen erg lekker, ook je lichaam wordt blij van de dieprode bolletjes. Ze zitten vol vitamine A en C en zijn bovendien een goede bron van voedingsvezels, antioxidanten en verschillende mineralen, waaronder calcium, ijzer, magnesium, fosfor, mangaan en kalium.

De zomervruchtjes zouden dan ook veel gezondheidsvoordelen meebrengen. Niet alleen helpen ze ziekten als artrose, beroertes, hartfalen en alzheimer buiten de deur te houden, ook wie een platte buik wil of graag vasthoudt aan een jong velletje zou baat hebben bij de kers.

Kort

Helaas is het seizoen van de kers maar kort (ongeveer van juni tot augustus). Buiten deze periode schiet de prijs omhoog en de beschikbaarheid naar beneden, tenzij je natuurlijk diepvries- of blikvariant omarmt.

Niet dat daar iets mis mee is, maar waarom het er niet van nemen nu het kan? Nu ze vers, heerlijk zoet, betaalbaar en rijkelijk voorhanden liggen? En wie nu onmiddellijk taartjes, puddings en mousses denkt en dus instant vreest voor de slanke lijn; de kers en de hartige keuken gaan óók goed samen.

Hier tien leuke, makkelijke en vooral lekkere recept-ideeën!

giphy

 

Kersen en de hartige keuken:

salade

Salade met warme brie, kersen en kaneeldressing. Dit recept van supermarkt Emté is zoet, simpel, zomers en smakelijk!

 

salade

Tosti met cheddar, kersen en crispy bacon. Duidelijk een receptje voor de avonturier. Manners legt je uit hoe je de spannende sandwich maakt.

 

Varkenshaas met makkelijke kersensaus. Sandra van leukerecepten.nl legt het niet alleen uit, ze kookt dit feestelijke maar eenvoudige recept zelfs voor!

 

salade

Gehaktmuffin, gevuld met kers en kaas. Van Smulpaapje.

 

 

salade

Lamsrack met kersen. Simpel maar stijlvol. Lees hier hoe je dit recept maakt.

 

 

saladeSuper snel: dit homemade kersen-BBQ-sausje zet je binnen een kwartier op tafel. Recept (Engels).

 

 

sala

Voor de lunch: een lekker broodje kip, mozzarella, kersen. Recept.

 

 

sala

Origineel en exotisch: salsa van gegrilde kersen. Recept.

 

 

sa

Gewoon kip met aardappelen maar dan net even anders: Drumsticks met puree en zwarte kersen. Recept.

 

 

Van Plantaardigheidjes voor de vegetariërs: salade met zwarte rijst, tofu en kers.

Follow my blog with Bloglovin