Een bananenschil eten doe je zo

Het eten van de schil van een banaan heeft veel voordelen, maar het is wellicht niet direct hetgeen waar je maag van begint te knorren en/of je tanden van beginnen te wateren. Wellicht dat deze recepten helpen.
Hoe gezond het eten van een bananenschil precies is? Dat weet niemand. Gedacht wordt echter, en dat wordt momenteel ook onderzocht, dat het super goed voor je is, omdat ook de schil van de immens populaire vrucht eveneens vol zit met vitaminen, mineralen en vezels.

Denk je nu: ik ben al gezond dus ik hoef die bananenschil helemaal niet te eten, dan nóg doe je er goed aan dit overblijfseltje een langzame prullenbak-dood te besparen. Dit aan het menu toevoegen scheelt namelijk eveneens geld, afval, voedselverspilling en in sommigen gevallen ook tijd.

Voor je je een aap waant en het ding met schil en al in je mond propt: ho ho. Er zijn wellicht smakelijkere manieren om de banaan in zijn geheel weg te werkend. Inhabitat en Urban Green hebben drie heuse recepten voor je.

Bon Banana!

giphy

Meer uit de Doe Je Zo-rubriek zien? Klik hier.

How to eat banana peels:

 
Follow my blog with Bloglovin