Deze groente eet je deze maand: juli

Het eten van seizoensgroente heeft veel voordelen, maar wanneer eet je nu precies wat? Het antwoord vind je ieder begin van de maand hier, in een compleet overzicht van de groente (en fruit) van het moment. Met dit keer: juli, de maand van volop keuze!

Seizoensgroente en -fruit zijn heerlijkheden die dichtbij, liefst in Nederland, geoogst worden en wel in het oorspronkelijke seizoen. En het eten van deze kanjers van het moment heeft veel voordelen: het is lekkerder (want: kakelvers), het is gezonder (want: in verse producten zitten meer voedingsstoffen) en het is beter voor het milieu (omdat: geen speciale bewerking en/of langdurig transport nodig is).

Oogstverwachting

Er is dus best een aantal redenen waarom je toch vooral seizoensproducten in je boodschappenmandje moet zwiepen, maar wanneer eet je nu precies wat?

Je kunt hiervoor letten op de prijzen in de supermarkt: groente of fruit van het moment is vaak erg betaalbaar. Máár je kunt natuurlijk ook iedere maand even hier langskomen, voor een compleet overzicht! (Zie hieronder.)

Het betreft hier natuurlijk wel een oogstverwachting. Weer wil nog wel eens roet in het eten gooien en dat wordt op deze plek niet meegenomen.

giphy

Juli:

De groente van juli:

Aardappel

Andijvie

Aubergine

Bloemkool

Bleekselderij

Bosui

Broccoli

Chinese kool

Courgette

Doperwt

Komkommer

Koolrabi

Kropsla

Lamsoren

Lollo Rosso

Paksoi

Peulen

Postelein

Prei

Raapjes

Radijs

Radicchio

Rode biet

Rode kool

Rucola

Sperziebonen

Spinazie

Spitskool

Tomaten

Tuinbonen

Veldsla

Venkel

IJsbergsla

Zeekraal

Het fruit van juli:

Aardbei

Appel

Bosbes

Framboos

Kers

Aalbes (rood en zwart)

Kruisbes

Pruim

Rabarber

 

Zie ook: Deze groente eet je deze maand

 

Bronnen:

Tante Fanny

InfoNu

Velt

Milieu Centraal

Verse Oogst

Ecowijs

Goede Visser