13 x originele recepten voor de BBQ

Op de keper beschouwd valt er natuurlijk weinig te mopperen over een lekker sappig worstje van de barbecue. Maar wie eens wat anders wenst te grillen wordt ook niet vergeten. Hier een smakelijke selectie originele recepten. 

Persoonlijk ken ik best wat mensen die niet van barbecueën houden. Gelukkig zijn ze verder wel normaal, maar het idee blijft evenwel altijd een beetje door-etteren in mijn brein. Hóé kun je nu niet van barbecueën houden?! Je mag toch zelf kiezen wat je erop legt!?

Bovendien laat een barbecue zich meestal prima combineren met goed weer, lange avonden, fijne mensen en busladingen rosé. En dat vind je dan niet leuk? Krijgt iemand dat uitgelegd?

Eitje bakken

Deze mensen mogen het de komende periode uitzoeken. Ze gaan maar eitjes bakken of zoiets. Er is namelijk mooi weer beloofd en dus gaan die Webers aan! Einde discussie.

giphy

En wie zich te goed wenst te doen aan worstjes en kipspiesjes: niks mis mee. Maar wie eens wat anders wil proberen heeft wellicht meer keuze dan hij denkt. Daarom: een inspirerende selectie lekkere én originele BBQ-ideeën.

Happy Grilling!

13 x net even anders van de BBQ:

 

Bierblik-Bacon-Burger:

Dit zijn niet alleen grote burgers, dit zijn grote gevúlde burgers die ook nog eens verpakt zijn in een dikke laag spek. Bonusje: als je deze monsters maakt hoef je verder niets anders te maken, want je zit vermoedelijk meteen vol.

 

Gevuld Italiaans Breekbrood:

Je hebt er wel een pizzasteen voor nodig, maar verder is dit leuke brood eenvoudig te maken. De vulling bestaat uit pesto, zongedroogde tomaatjes en mozzarella, maar die kun je natuurlijk naar behoefte aanpassen (aardbeien en chocolade!).

Chili-coquille:

Persoonlijk vind ik deze jongen maar wat irritant (doe gewoon normaal!), maar Sint Jacobsschelpen barbecueën kan hij als de beste. Mét zegen van Jamie Oliver.

Met vlees gevulde aardappel:

Als de mannen van BBQ Pit Boys bij het vleesbuffet staan om de kijker te laten zien waar ze mee zullen koken, is het net of ze porno zitten te kijken. Daar moet je even doorheen. Buiten dat is dit natuurlijk een toprecept, waar je naar hartelust mee kunt variëren.

 

Mosselen & Mayonaise:

Niet moeilijk, wel erg culinair, deze mosseltjes met zelfgemaakte mayonaise en toast.

BBQ Bom alias gehaktbrood:

Het is een soort gehaktbrood maar dan bigger, better, bolder. Je moet voor dit recept wel meer dan je dagelijkse portie ontbijtspek kunnen hebben en wat geduldig aangelegd zijn.

 

Getrokken Varken:  

Helemaal 2016: lekker zelf pulled pork maken! Wel de BBQ even op tijd aanknallen, anders eet je morgenochtend.

 

Gevulde champie’s:

Lekker met een sjalotje en gorgonzola, én totaal veggie-proof.

 

Aardappelvulkaantjes:

Overdadig, calorierijk en daarmee uitermate verzadigend. Morgen gaan we wel weer sporten.

 

Bierblik-kip:

Deze kip heeft een bierblik in zijn kont en weet je wat?! Dat is precies de bedoeling! Of de kip het ook lekker vindt is een beetje de vraag maar ja, we kunnen het hem niet meer vragen.

 

Ei-bal:

Feitelijk is het natuurlijk gewoon een gehaktbal met een ei erin, maar zullen we alsjeblieft doen alsof het iets heel bijzonders is? Fijn. Dank u.

 

Toetje!

Karamel, pistache-nootjes, honing en mascarpone.. het wordt wel beter dan dit, alleen niet snel. Mjum!

 

Toetje 2.0!

“It’s a bread and butter berry pudding using croissants”, zegt ze en toen waren we om. Plus: de BBQ blijft lekker schoon!