Trendy Marmer: Inspiratie & DIY

Het is uitgegroeid tot ware woontrend en je kunt hem zo’n beetje overal op toepassen. Van dekbed tot keuken, van tafel tot douche. De marmer-look blinkt echter niet alleen uit in veelzijdigheid, hij leent zich ook voor het betere DIY-werk. Hatsekidee!

In de tijd van de oude Grieken had het nog wel wat chics, maar persoonlijk associeer ik marmer vooral met een wanstaltig slechte smaak. Een beetje dat dertien in een dozijn, modern-ordinaire interieur. Ik zie het daarbij vooral op de vloer liggen en krijg ook al koude tenen bij het idee.

Zoals zo vaak (het went hoor) had ik er weer niet méér naast kunnen zitten want marmer? Dat is anno 2016 zo’n beetje de bom der bommen. Niet zo gek dus dat het de status woontrend al lang en breed bereikt heeft.

Krap budget

Wie nog niet zo bekend is met de look, of wie zich er gewoon graag extra aan laaft, kan zich hieronder laten inspireren. En wie een krap budget heeft hoeft het beslist niet op een digitaal hollen te zetten, maar kan gewoon zelf aan de slag! Zie hiervoor de DIY-video’s onderaan.

Mooi met Marmer:DIY:

Voor sommige van deze DIYs heb je marmer-plakfolie nodig. Mocht je moeite hebben dat in de winkels te vinden, Google heeft veel opties die nog betaalbaar zijn ook.

Marmeren tafel:

De Marmer-look met verf:

 

Marble Everything: