Dit etentje kost 2 miljoen dollar

Waar de meeste mensen al aardig opgetogen zullen raken van het idee te mogen aanschuiven bij De Librije, is dat voor sommigen nog lang niet goed genoeg. Speciaal voor hen stelden World of Diamonds Group en CÉ LA VI Singapore hét diner voor de rijkste der aarde samen. De kosten? 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) voor twee personen.

Wie voor miljoenen wil eten zal aardig zijn best moeten en bovendien de beschikking moeten hebben over een maag zo groot als Australië. Gelukkig voor de afnemer bestaat het diner dan ook niet alleen uit eten, maar is het opgeleukt met onder meer een cruise en een helikoptervlucht. En oh ja, er zitten ook wat kick ass-diamanten bij de prijs inbegrepen.

Het program ziet er als volgt uit: de gasten worden allereerst opgehaald met een Rolls Royce waarna ze aan boord gaan van een luxueus cruiseschip voor een privé rondvaart. Dit zou volgens The Sun Daily allemaal in het werk gesteld zijn om de eetlust wat op te wekken.

Het gelukkige koppel wordt vervolgens een heli ingeduwd om Singapore van boven te bekijken, alvorens ze naar het dak van het iconische Marina Bay Sands Hotel gebracht worden waar het werkelijke diner zal plaatsvinden. Gasten zullen hier, naast het eten, onder meer kunnen genieten van een fenomenaal 360 graden uitzicht, een privé-band en 10,000 verse rozen.

18 gangen

Het diner zelf, dat geserveerd wordt tijdens zonsondergang, bestaat uit liefst 18 gangen en de happy few zullen verwend worden met onder meer Bélon oesters met champagneschuim, Almas kaviaar (duurder dan de Beluga), Ibérico ham, gepocheerde ganzenlever,  kalfslever, ingevlogen wilde zalm uit Alaska, een verjus-sorbet en een stukje gegrilde sirloin Wagyu Mishima.

Aan wat te drinken is ook gedacht; de ene na de andere vintage-wijn wordt opengetrokken, waaronder een 1988 Salon ‘S’ champagne, een 2008 Domaine Leflaive Chevalier-Montrachet Grand Cru en een 1961 Chateau Haut-Brion.

Extraatjes

Extraatjes zijn er ook en komen in de vorm van met diamanten ingelegde eetstokjes waar de namen van de gasten in gegraveerd staan en op maat gemaakte fauteuils van The Plush die ze na afloop van het diner mee mogen nemen.

De ster van de avond is echter The Jane Seymour. Voor wie het weten wil: dat is een 2.08 karaats blauwe diamanten ring die bij de prijs inbegrepen is. De initiatiefnemers van het copieuze etentje verwachten dan ook dat de avond vooral geboekt zal worden voor de betere aanzoeken.