Inspiratie: Inrichten met Versace

De stijl die Versace tot een beroemd man maakte is kleurrijk, druk en licht hysterisch. Maar wie gaat inrichten met de Italiaanse ontwerper in gedachten kan evengoed de spijker snoeihard op zijn kop slaan.

In Dubai vindt men sinds een paar maanden het Palazzo Versace en dit 5-sterren hotel is niet alleen qua naam een ode aan Gianni Versace. De beroemde Italiaanse designer is zo’n beetje in ieder detail van de inrichting terug te vinden.

De gebruikte prints zijn dus lekker druk, er zijn hopen franjes en tierelantijntjes en verder is het natuurlijk kleur, goud en marmer dat de klok slaat. Waar een ander met deze elementen al gauw de ordinaire kant op zou gaan, is dat bij Palazzo Versace eh, niet anders.

Maar het is óók waanzinnig stijlvol, frivool, vrolijk, licht en eigenlijk gewoon hartstikke mooi! Zie de foto’s hieronder maar.

Over Gianni

Gianni Versace was een Italiaanse ontwerper die kleding, make-up, parfums, accessoires en meubels maakte. Hij overleed in 1997 toen hij op de stoep van zijn huis in Miami werd doodgeschoten.

Dit woonhuis is misschien wel het belangrijkste toonbeeld van zijn beroemde smaak en inmiddels eveneens omgetoverd tot hotel. Je vindt Casa Casuarina, ook wel: Versace Mansion, in Miami.

Geen tijd om naar Miami te gaan? Je kunt het beroemde huis ook hieronder bekijken.

Meer informatie over Palazzo Versace (er is er ook één in Australië) vind je hier.

Foto’s:

versacce

versace19 versace17 versace15 versace1 versace versace2 versace4 versace12 versace7 versace6 versace5 versace13 versace14 versace16 versace18 versace10 versace9 versace8 versace11

 

De Versace Mansion in Miami: