Wordt meel van koffie een ding?

Het is glutenvrij, bevat veel vezels en 10 tot 12 procent eiwitten. Je kunt er bovendien veel kanten mee op en het zou nog lekker zijn ook. Wordt meel gemaakt van de koffie-kers een nieuw ding?

Koffie wordt gemaakt van de koffieboon en die boon zit in een vrucht. Dit is de koffiekers en die wordt normaliter gewoon weggegooid. Als het aan Dan Belliveau, voormalig technisch directeur van Starbucks, ligt echter gaat dat voortaan anders.

Wat Belliveau namelijk heeft ontdekt is dat de koffiekers ook gedroogd en gemalen kan worden en wat je dan krijgt is meel. En het is voor iedereen te hopen dat dit meel gaat aanslaan, want het lijkt aan alle kanten een heel goed idee.

Voorkomen

Dit koffiemeel voorkomt immers busladingen afval (dat anders ook nog giftig was geworden), het wendt foodwaste af én het helpt de vaak arme koffieboeren, die nu geld krijgen voor een product dat ze normaal eerder tot last was. Bovendien is het dus gezond en (naar verluidt) lekker. Best knap voor een simpel bruin poedertje.

Meer weten? In de video legt Belliveau het concept nader uit. Ze hebben ook een website.

Can Coffee Flour Revolutionize the Wat We Use Food Waste: