Cool van Kickstarter: zelf wijn & cider maken

Wie op de hoogte wil blijven van nieuwe gadgets en designs doet er goed aan Kickstarter in de gaten te houden, dé broedplaats voor noviteiten. Op TheHappyHouse langskomen kan echter ook; de allerleukste ontwerpen op kook- en woongebied worden ook hier trouw gedeeld. Met dit keer: thuis wijn en cider maken met Alchema.

Welbeschouwd is een fles wijn natuurlijk zo gekocht, maar hoe leuk is het om een home made-glaasje te kunnen serveren? Wees gerust: het vereist geen blote tenen-stampwerk in een bak met druiven, zo leuk is die zelfgemaakte wijn nu ook weer niet. Eén van Kickstarters nieuwste projecten maakt het gelukkig onmetelijk veel simpele -en schoner- dan dat. Maak kennis met Alchema.

Alchema is een keukenapparaat dat niet echt klein is maar wel mooi. En het ding maakt het mogelijk om thuis je eigen wijntje óf cider te fabriceren. En dat gaat allemaal heel eenvoudig: het enige dat je nodig hebt is fruit, suiker, gist en eh, wifi. Het volautomatische wijnboerderijtje werkt namelijk nauw samen met een app en dat is mooi, want die app vertelt je, naast leuke recepten, precies wat je moet doen.

Stap voor stap

Stap 1 is: het ding maakt zichzelf schoon. Kijk, dat  begint al leuk. Stap 2 is het apparaat vullen. De benodigdheden: enkel fruit, suiker en gist. Afwegen hoeft niet; er zit een ingebouwde weegschaal in dus je kunt op de app aflezen hoeveel je toevoegt. Handig!

Als je klaar bent zet je ‘m aan en na twee weken heb je je eigen cider. Simpel zat. Qua smaak(combinaties) kun je natuurlijk eindeloos variëren en de voortgang kun je altijd checken op de applicatie. Wie liever wijn maakt zal alleen iets meer geduld moeten hebben; deze fermentatie duurt langer.

Al met al is dit natuurlijk een fantastische uitvinding. Dat lijkt men in ieder geval op Kickstarter te vinden, want het idee staat pas enkele dagen online, maar het benodigde geld is nu al binnen. Sterker nog: er is al bijna twee keer zoveel opgehaald en dan hebben ze van Alchema op het moment van schrijven nog liefst 35 dagen te gaan.

Wie interesse heeft is hopelijk wel wat geduldig van aard want de eerste wijn- c.q. cidermakers worden op z’n vroegst volgend jaar zomer verzonden.
Meer weten over de Alchema? Klik hier (kickstarter) of hier (website) .

Over Kickstarter:

Kickstarter is een zogenaamde crowdfunding-website. Het doel ervan is artiesten, muzikanten, ontwerpers en andere creatieve breinen te helpen de middelen bij elkaar te vergaren om hun ideeën om te zetten in realiteit. Tot dusver zouden ‘tienduizenden creatieve projecten -klein en groot- het levenslicht gezien hebben dankzij de steun van de Kickstarter-gemeenschap’.

Meer zien uit Cool van Kickstarter? Klik hier.