10 x stylen met planten

Knallend, klassiek, artistiek of speels; wie groen in huis iets extra’s mee wil geven heeft veel mogelijkheden. Hier tien styling-tips om je op ideeën te brengen, met een glansrol voor de Anthurium.

De Anthurium, die je makkelijk herkent aan zijn hartvormige schutblad, is een echte allemansvriend. Hij is niet alleen verkrijgbaar in een scala aan kleuren, van wit tot groen, van rood tot paars, maar is er ook als snijbloem én als kamerplant.

Bovendien vraagt ‘ie nauwelijks verzorging: slechts eens per week wat water en eens per twee weken wat voeding, en hij bloeit weken tot maanden. Als snijbloem is ‘ie nog eenvoudiger: schuin afsnijden en in een laagje water zetten (5 centimeter is voldoende). Alleen als het water troebel wordt dient het vervangen te worden en wordt geadviseerd de bloem opnieuw af te snijden.

Hartje Hartstichting

In september komt de veelzijdige Anthurium bovendien met een extraatje: wie de plant in deze maand aanschaft steunt namelijk automatisch de Nederlandse Hartstichting!

Alle reden dus deze makkelijke mooimaker eens voor het voetlicht te brengen. Daarom hieronder tien mooie, toffe en creatieve manieren om het maximale uit je groen te halen, mét de Anthurium in de hoofdrol.

Meer info over de Anthurium en de actie voor de Hartstichting vind je hier.


10 Stylingideeën voor planten:

Anthurium

  1. Met rode Anthuriums maak je een stevig kleuraccent in huis. De combinatie met accessoires in een contrasterende kleur zorgt voor een knallend effect.

 

Anthurium

2. Niet alleen de schutbladeren en het groene blad van Anthurium zijn mooi. Ook de goed doorwortelde kluit mag gezien worden. Door de planten (zonder kweekpotje) in glazen potten te zetten ontstaat een natuurlijke, botanische sfeer.

 

Anthurium

3. Zet op een sidetable allemaal verschillende vazen. Groot, klein, glas of keramiek. Steek in elk één of twee stelen Anthurium en je krijgt een speels effect. Mix voor extra vrolijk effect meerdere kleuren met elkaar.

 

Anthurium

4. Liefhebber van een brocante sfeer? Witte pot-anthuriums passen in elke pot, schaal of vaas. Doordat Anthurium veel groene bladeren heeft, valt de plant niet weg in een witte omgeving. Integendeel, Anthurium trekt op rustige en natuurlijke wijze de aandacht.

 

Anthurium

5. Een mix van witte, roze en rode Anthuriums zorgen voor een rustige uitstraling. Snij de bloemstelen op verschillende lengten af en zet ze in (glazen) vazen. Je krijgt zo een luchtig effect.

 

Anthurium

6. Niet iedereen heeft potten die smaakvol met elkaar te combineren zijn. Geen probleem! Verf ze in dezelfde kleur of pak de potten in.

 

Anthurium

7. Maak een klassiek tafereel met bruin glas of (oud) stenen flessen. Combineer donkere Anthurium met lichte en snij de stelen zo af dat de lichte korter zijn dan de donkere.

 

Anthurium

8. Zeker in een zwart-wit interieur brengen bloeiende planten als Anthurium sfeer en kleur. Door de pot en plant op elkaar af te stemmen, geef je heel eenvoudig kleuraccenten aan. Hou je van rode Anthuriums? Kies dan voor rode potten.

 

Anthurium

9. Heb je een design vaas? Je hebt maar één of twee stelen nodig voor een artistiek effect. Zet je Anthuriums in meerdere vazen? Kies dan voor verschillende designvazen.

 

Anthurium

10. Hang aan een saaie muur verschillende tassen, zet in elk een potanthurium en het is feest.