Meal Prepping doe je zo

Wil je wat kwabjes kwijt of ben je iemand die sowieso graag gezond eet? Als je een druk leven hebt word dat je helaas niet altijd even makkelijk gemaakt, maar er is een oplossing: voorbereiding! Deze prep-deskundigen leren je de kneepjes van het vak.

Meal prepping heeft veel voordelen: de kans dat je je aan je gezonde dieet houdt is niet alleen aanzienlijk groter als je het alleen maar uit de koelkast hoeft te trekken, het bespaart daarnaast veel tijd en veel geld (en volgens sommigen is het ook nog leuk om te doen, maar het zou zomaar kunnen dat die mensen niet wijs zijn).

Wie wel interesse heeft in deze snelle maar gezonde eetwijze maar niet goed weet waar te beginnen, zit hier helemaal goed. Ten eerste: alle preppers beschikken over een hele voorraad makkelijke bewaardoosjes dus die zul je eerst moeten regelen. Voorts lijken ze allemaal tweemaal weeks tijd te maken voor een kooksessie. Een geprept hapje kun je namelijk gemakkelijk drie tot vier dagen bewaren, maar zowel eiwitten als groente nemen daarna sterk in kwaliteit af. Om over de smaak maar niet te beginnen.

gip

Ook lijkt men iedere kooksessie steevast te beginnen met uitstallen en klaarzetten. Blijkbaar helpt dit het overzicht en bespaart het uiteindelijk tijd. En tsja, je bent een goed voorbereide en georganiseerde prepper of niet natuurlijk!

Meer?

Heb je na het zien van onderstaande video’s de nodige inspiratie te pakken, maar wil je graag nog meer tips, ideeën en recepten? Denk dan ook eens aan het nieuwe boek van Rens Kroes, On The Go. Deze receptenbundel is bij uitstek bedoeld voor een gezond leven onderweg.

Happy prepping!

giphy

 

Meer zien uit de Doe Je Zo-rubriek? Klik hier.

Meal Prepping Doe Je Zo:

7 recepten:

Goed. Meal prepping dus. Maar wat moet je maken? Welke recepten zijn nu lekker, gezond én bovendien geschikt om vooraf te bereiden? Rachel Aust geeft je met een heerlijk Australisch accent de nodige inspiratie.

 

Goedkoop:

Dat meal prepping geen dure bezigheid is (hoeft te zijn) laat Miranda uit Chicago zien. Als arme student heeft ze zich de kunst meester gemaakt om gezond te preppen tegen een gering budget.

 

Snel

En het kan ook allemaal best vlot hoor, zo menen Patrick Stark en Alicia Ziegler althans in deze video. Om de bewering extra kracht bij te zetten doet Chef Patrick het in dit geval dan ook helemaal alleen. En let wel, hij maakt 12 maaltijden in minder dan een uur!

 

Ingrediënten:

Welke voedingsmiddelen lenen zich nu goed voor meal prepping? Deze dames, die duidelijk weten wat ze moeten eten om er fantastisch uit te zien, delen hun lievelings-ingrediënten voor on the go-maaltijden. Plus, wat extra tips om het leuk te houden.

 

Oók voor thuis:

Dat meal prepping iets is wat het leven onderweg makkelijker maakt klopt als een bus, maar ook de thuisblijvers kunnen er hun voordeel mee doen. Dat bewijst health & welness coach Dani van Clean & Delicious. Extra leuk: ze laat het je zie aan de hand van heerlijke seizoensgerechten!

 

Bewaren doe je zo:

Wil je liever je eigen ideeën uitvoeren, maar twijfel je over hoe lang bepaalde ingrediënten goed blijven in de koelkast? Deze infographic schept wellicht wat duidelijkheid. Ook het Voedingscentrum heeft een uitgebreide ‘eten bewaren’-pagina.

info