Respect: deze mensen bouwden hun eigen eiland

Zelf een eiland cultiveren en daar vervolgens een woonparadijs van maken? Dat kan! Of nou ja, Catherine King en Wayne Adams kunnen dat, maar het betreft dan ook een bijzonder (handig) kunstenaarsduo. In deze video laten ze hun unieke thuis zien.

Het eiland ligt in een afgeschermde baai, nabij Vancouver Island, Canada, en het drijft. Het is niet verankerd, maar wel vastgemaakt aan het vaste land. De enige manier om er te komen is via het water.

Het mag dan drijven, dat wil niet zeggen dat het geen noemenswaardige woonplek is. Catherine en Wayne werkten ruim twee decennia aan het eiland, dat inmiddels dan ook meer wegheeft van een klein dorp dan van wat anders. Het bestaat onder meer uit verschillende gebouwen en vier kassen, en stuk voor stuk zijn ze tot stand gekomen met niets meer dan een handzaag en een hamer.

Alleen internet is het op het eiland vermoedelijk wel een dingetje. Het koppel houdt althans geen blog of website bij.

Off the Grid on a Homemade Island: