Nieuw type armband meet alcohol in bloed

Een flinke kater afwenden zou in de nabije toekomst zomaar eens een stuk makkelijker kunnen worden. Er wordt momenteel namelijk gewerkt aan een armband die exact bijhoudt hoeveel alcohol er in je bloed zit. De zogenaamde BACtrack Skyn maakt hiervoor gebruik van je zweet.

Het Amerikaanse National Institute of Health is alvast ingenomen met het ontwerp. Het orgaan schreef een heuse wedstrijd uit om de beste draagbare alcohol-sensor boven water te krijgen en de BACtrack Skyn won deze wedstrijd. De prijs: een bedrag van liefst 200,000 dollar om het prototype verder te ontwikkelen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de armband op de markt komt of wat deze zal gaan kosten, maar de eerste feiten zijn veelbelovend. Zo neemt het apparaatje liefst iedere seconde een zweet-monster van je pols, zodat de gegevens altijd up-to-date zijn.

Cloud

De resultaten stuurt de armband vervolgens via bluetooth door naar een IOS-apparaat waar je ze kunt aflezen. Wie wil kan de resultaten ook nog monitoren, bewaren en delen op de Cloud. Maar misschien wil je ze ook wel zo snel mogelijk vergeten, dat kan natuurlijk ook.

Zien hoe de BACtrack Skyn werkt? Dat kan in deze video van Futurism.