4 x een oppepper voor je najaarstuin

Het einde van de zomer mag dan naderen, dat betekent allerminst onmiddellijk het einde van het tuinseizoen. Met een paar simpele ingrepen blijft je tuin, balkon of terras namelijk ook de komende weken een stralend middelpunt. Mooiwatplantendoen.nl adviseert aan de hand van vier trends.

Wie wil kan het tuinseizoen zonder al te veel morren nog enkele weken oprekken. Met stugge bloeiers als violen of chrysanten of door bijvoorbeeld het gebruik van siergrassen, blijft er voldoende te zien en te beleven, soms zelfs tot ver in de winter.

Wie zo’n extra oppepper zoekt haalt wellicht wat inspiratie uit deze vier najaarstuinen, aangekleed volgens de laatste trends en stuk voor stuk eenvoudig uit te voeren. En een aanslag op je budget hoef je met deze ideeën ook al niet te vrezen. Wat je hieronder leest is meer van het kaliber: minimale inspanning, maximaal resultaat.

Verzorging

Vooral geïnteresseerd in hoe je jouw geliefde planten langer mooi houdt? Klik hier voor een scala aan verzorgingstips.

 

Inspiratie voor een trendy najaarstuin:

 

Sprookjesachtig (The World Beyond)

De (groene) stijltrend The World Beyond draait om een sprookjesachtige sfeer. Door bosachtige planten als varens, zilverstruikjes en mossen te combineren, ontstaat een omgeving waarin je continu nieuwe dingen ontdekt.

Zet de planten niet strak op een rij maar juist nonchalant door elkaar. Pastelpaarse of lila violen zorgen voor welkome kleuraccenten.

sprookjesachtig_02-websprookjesachtig_01

Energieke combinatie (More is more)

Wat nou najaarsdip? Die wend je eenvoudig af met vrolijke planten als Skimmia’s, chrysanten en violen. In de stijltrend More is More kan er ook nooit te veel kleur zijn.

Combineer verschillende kleuren en bloemvormen zodat de herfsttuin positieve energie uitstraalt. Zet je de planten in potten of bakken met een druk dessin en contrasterende kleuren voor de ultieme energieke uitstraling.

energiek_01????????????????????????????????????

 

Lijnen en vormen (Reconsider Space)

Een lijnenspel van verschillende vormen is kenmerkend voor de stijltrend Reconsider Space. Benadruk in de herfsttuin ook eens geometrische vormen.

Combineer bijvoorbeeld ronde bolchrysanten met kegelvormige hulst. Wanneer je ze in vierkante potten zet ontstaat een opvallend lijnenspel. Dat kun je ook versterken door verticaal te tuinieren.

Hang planten aan de muur of schutting of zet ze in een tuinkast. Hoewel zwart-wit de basis vormt zorgt de toevoeging van bijvoorbeeld Skimmia met knalrode bessen voor extra accenten en oogt de tuin nooit saai.

lijnen_vormen_01 lijnen_vormen_02-web

 

Ronde vormen (Connect the story)

Verbinding en harmonie zijn belangrijk en dat vertaalt zich in ronde vormen. Je ziet ze dan ook veel terug in de stijltrend Connect the Story. Voor de herfsttuin betekent dit dat vooral planten die veel op elkaar lijken worden gecombineerd.

De bladeren hoeven daarbij niet per se rond te zijn. Kies bijvoorbeeld eens voor verschillende soorten siergrassen of hulst, maar zet ze wel in ronde potten.

rond_02 rond_01-web