Taco Bell komt naar NL!

Taco Bell komt naar Nederland! De in Amerika immens populaire fastfoodketen wil de komende tien jaar zo’n vijftig filialen in ons land openen. Welke stad de eerste krijgt is nog niet bekend.

Dat heeft masterfranchisenemer Andrew Stewart aan RetailNews laten weten. Hij wil de eerste Nederlandse vestiging eind dit jaar of begin volgend jaar al geopend zien. Hij heeft hiervoor vooralsnog meerdere locaties op het oog.

De Nederlandse filialen gaan wel wat verschillen van die in Amerika. “Het wordt een transparant concept met een open keuken en zonder kunstmatige ingrediënten of andere toevoegingen”, aldus Stewart. Ook zullen de gerechten niet opgerold worden, tenzij het om een take out-bestelling gaat.

Volgens de masterfranchisenemer valt de Nederlandse Taco Bell dan ook niet te scharen onder het concept fastfood. Het zou meer een zogenaamd high-end restaurant worden. “Ik noem het fast casual.”

Rooskleurig

De toekomst ziet hij alvast rooskleurig tegemoet. Hij ziet althans grote kansen voor het concept in Nederland. “Albert Heijn verkoopt tegenwoordig verse avocado’s en op tv heb je 24Kitchen en allerlei bekende chef-koks. Food is niet meer alleen brandstof, maar een ‘experience’.”

Geen idee?

De in Amerika wonende Djamila laat je even zien waar Taco Bell om draait.