Inspiratie: hout op de muur

Enkele Scandinavische stijlregels ten spijt, hout zal menigeen toch vooral associëren met iets waar je een vloer mee afwerkt. Toch kan het ook prachtig zijn op muren. Hoe mooi precies? Dat zie je hier.

In Amerika zijn ze fan. Groot fan. Verschillende media spreken daar inmiddels zelfs van een heuse trend (hier, hier, hier of hier bijvoorbeeld).

En hoewel de Amerikanen zelden geroemd worden om hun voortreffelijke en verfijnde smaak, hebben ze hier wellicht een uiterst stijlvol punt.

Statement

Wat je moet weten: een houten muur geldt vaker wel dan niet als een krachtig statement in een ruimte. Daar staat tegenover dat het veelzijdiger is dan je vermoedelijk denkt. Het laat zich prima combineren met een stoere, romantische of landelijke inrichting, het kan in een klassiek of in een modern interieur, in de badkamer, slaapkamer, woonkamer of keuken en komt in zo’n beetje alle kleurschakeringen.

En ook voor deze woontrend geldt dat je -als je wilt en een beetje handig bent- het relatief eenvoudig zelf kunt doen. Kost een beetje moeite, maar je portemonnee zal je dankbaar zijn. Hoe je dit precies voor elkaar krijgt laten Graceful en Lovely (ik bedenk dat ook niet) helemaal onderaan in een korte video zien.

Liever iets anders op je muur? Klik hier voor meer ideeën.

Inspiratie: 19 x hout op de muur

hout

Via: Nous Decor

hout

Via: Design Trends

hout

Via: Opicus

hout

Via: Anouk Dekker

hout

Via: Eenig Wonen

hout

Via: Design Trends

hout

Via: Interior Insider

hout

Via: Huis-Inrichten

hout

Via: JR New Media

hout

Via: Gtrinity

hout

Via: Interior Insider

hout

Via: Anouk Dekker

hout

Via: Architecture Art Designs

hout

Via: Luxury Busla

hout

Via: Fine Merch

hout

Via: Pinterest

hout

Via: Decoist

hout

Via: Design Trends

hout

Via: Nous Decor

DIY Rustic Wood Wall Under $40 + Tutorial: