De nieuwste foodtrend: Avocado Burger 

Je vindt ze onder de tag #avocadoburger of #avocadobun: burgers die bij elkaar gehouden worden door avocado in plaats van brood. Ze zijn de nieuwste food hit op Instagram.

Sinds een vakantie naar Mexico ben ik gék op avocado en mijn liefde voor burgers gaat nog verder terug. En hoewel de avocadoburger deze twee liefdes combineert lijkt het me toch echt verre van lekker. Sorry.

Er gaat gewoon niets boven de traditionele burger, die mijns inziens dan ook een heiligverklaring én een streng beveiligd plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst verdient. En die op zich overheerlijke avocado gaat wel op als we weer eens Mexicaans eten.

Desalniettemin: wat zijn de avocadoburgertjes móóóóóói. Zo bezien is de Insta-trend ineens héél begrijpelijk. En dan is er nog het voordeel natuurlijk dat je er werkelijk van alles tussen kunt proppen en dat het (veelal) totaal paleo-approved is. En dat is ook wat waard natuurlijk.

Voor sommigen.

#Avocadoburger: