Badkamer-kalk te lijf; dit middel werkt! 

De badkamer schoonmaken, daar vult natuurlijk niemand graag zijn zuurverdiende vrije tijd mee. Daarom is deze tip van groot belang; hij gaat aanzienlijk tijd, moeite en aangekoekte kalkresten besparen. De oorlog is eindelijk beslecht!

Opruimen doe ik graag, schoonmaken al ietsje minder, maar de badkamer schrobben?! Daar heb ik dus zo’n gruwelijke hekel aan dat ik het -eerlijk is eerlijk- zo min mogelijk doe. Mijn vriend heeft er geen hekel aan, maar die doet helaas alsof het hele fenomeen badkamer poetsen niet bestaat, dus daar valt verder ook weinig van te verwachten.

Overigens valt die badkamer wel op te delen in deelgebieden, die lang niet allemaal even erg zijn. Zo is de wc eigenlijk altijd schoon, de wastafel krijgt zeker ook nog wel eens een lapje, het bad gebruiken we zelden (ook een manier om ‘m proper te houden) maar de douche..  Ik denk dat de douche de sterkste haat-liefde verhouding is die ik ken in mijn leven.

Lekker sopperig, warm en schoon worden: yes please! Eindeloos met poetsmiddeltjes in de weer en schrobben tot je een ons weegt (om vervolgens enkel te kunnen vaststellen dat de kalk wéér gewonnen heeft): ammehoela. Ik vertik het gewoon. In plaats daarvan gooi ik liever af en toe een fles bleek de cabine in. Voor als het echt te gortig wordt. Jammer alleen, dat kalk niet zo gevoelig is voor bleek.

Maanden doormodderen

Zo kun je prima maanden doormodderen maar inmiddels zijn we op het punt gekomen dat we óf het hele sanitaire gebied definitief hopeloos verklaren en daarmee accepteren dat we de hele mieterse boel over een paar jaar moet vervangen óf kalk dan toch maar de oorlog verklaren. Ik heb bij hoge uitzondering voor het laatste gekozen want ik bedacht me ineens HG. Want HG doet wat het belooft. Mijn hoop in doffe tegel-dagen.

Nog niet zo lang geleden had ik namelijk een speciaal vloertegelspulletje van het merk gebruikt en dat was echt thebomb.com. Dus ik zag het ineens helemaal zitten. Ik had al wel veel andere antikalkmiddelen geprobeerd maar die beloven natuurlijk niet dat ze doen wat ze beloven. Dus dan gaat het vrij rap mis.

Ik had dus hoge verwachtingen van het anti-kalkspulletje van HG, dat er zo uitziet.

En als ik zeg dat dit HET BESTE MIDDELTJE OOIT!!!! is, dan dekt dat eigenlijk nauwelijks de lading. Niet alleen werkt het steengoed, het kost daarnaast nauwelijks inspanning. Beetje sprayen, korte tijd laten inwerken, afnemen (niet schrobben!), afspoelen en dááááág kalk, ga maar lekker ergens anders de boel lopen verstieren.

Echt top dus, ik wil nooit meer wat anders. Nog niet helemaal overtuigd? Ik heb natuurlijk wat voor- en na-fotootjes gemaakt, die vind je hieronder.

Mocht jij trouwens ook zo’n supermiddeltje ontdekt hebben? Weet dan dat het niet helemaal de bedoeling dat je dat voor jezelf houdt.  

giphy

Voor- en na:

img_7117-1 img_7116-1

 

Liever leren hoe je voorkomt dat de badkamer ooit nog vies wordt? Klik hier.