Overzicht: dit doet suiker met je

Met suiker moeten we een beetje terughoudend zijn, dat weten we zo langzamerhand wel. Helaas is dat niet altijd even makkelijk. Een nieuwe infographic kan wellicht helpen.

Voeg er wat suiker aan toe en de kans is groot dat het meteen véél lekkerder is. Weinig ingrediënten doen dat de verleidelijke zoetstof na, en daarom is een kleine suiker-waarschuwing zo nu en dan geen overbodige luxe. Opdat wij onze matigheid trouw blijven.

De nieuwste reminder komt uit onverwachte hoek. Het Engelse Business Insider stelde een zeer deprimerende infographic samen die ons zonder omhaal wijst om de gevaren van het ‘witte gif’. Eén blik en je bewandelt voorlopig weer het suikervrije pad. Niet leuk, zéker niet lekker, wel gunstig voor lijf en leden.

Voor het overzicht maakte Business Insider gebruik van gedegen bronnen, zoals onder meer The American Journal of Cardiology, The US National Library of Medicine en The Journal of Nutrition.

Dit doet suiker met lichaam en geest:

suiker