Neerlands duurste woning: dit is ‘m!

Qua grootte doet landgoed De Wielewaal een beetje Amerikaans aan, maar het optrekje, bestaande uit onder meer 40 kamers, vijf bijgebouwen en 142 hectare grond, ligt toch echt gewoon in Eindhoven. Voor Nederlandse begrippen is het echter wel een uniek stukje vastgoed: het zou de duurste woning van ons land zijn.

Naast héél veel vierkante meter gras en meer kamers dan vermoedelijk goed voor je is, is het landgoed uitgerust met onder meer een tennisbaan, een wijnkelder, een zwembad, acht badkamers, een sportzaal en een meertje. Eén en ander vertaalt zich natuurlijk naar een totaal uit de klauwen gewassen prijskaartje, maar wat daar dan precies op staat is gek genoeg niet duidelijk.

Toch durft men van de duurste woning van ons land te spreken. Het huis staat namelijk te koop én het moet minstens 20 miljoen euro gaan opbrengen. Daarmee zou De Wielewaal toch echt de kostbaarste van ons land zijn.

Butler-leerlingen

Dat het verkocht wordt is eigenlijk best bijzonder; dat is sinds 1934 niet meer gebeurd. Toch weten Honders & Alting, die met de verkoop belast zijn, wel hoe ze dat moeten aanpakken.

Dus nu is er een heuse film (zie hieronder). Compleet met een handjevol acterende butler-leerlingen die zich een slag in de rondte voorbereiden om hun nieuwe baas straks onberispelijk te kunnen ontvangen.

Of het ook gaat helpen? Bij Honders & Alting lijken ze te denken van wel. “We zijn al door geïnteresseerden uit het Midden-Oosten en Engeland benaderd met een verzoek tot bezichtiging”, aldus de makelaars tegen Metro België.

Familie

De Wielewaal wordt in de film ook wel The Philips Estate genoemd, naar de familie Philips, de huidige eigenaar en oprichter van het gelijknamige elektronicaconcern. Waarom zij afstand doen van het landgoed is niet bekend.

In de video wordt het exterieur van het immense complex goed in beeld gebracht. Liever zien hoe het er van binnen uitziet? Dat kan hier.

Landgoed de Wielewaal te Eindhoven / The Philips Estate