Ook T.G.I. Friday’s komt naar Nederland

Wie graag wat kilootjes af zou schudden kan maar beter opschieten. Vanaf volgend jaar wordt afvallen vermoedelijk wat lastiger. Vorige week namelijk kondigde Taco Bell zijn komst naar Nederland aan en nu blijkt er opnieuw een populaire Amerikaanse troostvoerketen zijn intrek in ons land te nemen: T.G.I. Friday’s.
Respect voor wie het volgend jaar ook nog voor elkaar krijgt stug op zijn tarwegrassprietje te blijven knabbelen. Het Nederlandse landschap fastfoodketens krijgt namelijk een forse upgrade. Naast Tex Mex-icoon Taco Bell, krijgen we er de komende tien jaar ook minstens vijftien T.G.I. Friday’s-restaurants bij.
De eerste vestiging moet volgend jaar oktober de eerste hamburgers, ribs en cocktails serveren. In welke stad dat zal zijn is nog niet duidelijk. Directeur Fokko van der Velde van Beijk Catering, met wie T.G.I. hier in Nederland samenwerkt, zegt momenteel in gesprek te zijn met verschillende pandeigenaren op A-locaties. Op zeer korte termijn moet de eerste beslissing vallen.

Bar- en grillrestaurantketen T.G.I. Friday’s (Thank Goodness It’s Friday) bestaat ruim een halve eeuw en is inmiddels in zestig landen vertegenwoordigd. Nederland had eerder ook al een vestiging, een franchise in Rotterdam van 1997 tot 1999, maar die ging failliet. Dat zou echter vooral te maken hebben gehad met de locatie van dit restaurant, zo weet NU.nl.

Een indruk:

Hier vast een voorproefje in de vorm van een T.G.I.-recensie. De proevers van Food Review UK zetten hun tanden in de ietwat opvallende BLT-kip-wafel: