Cool van Kickstarter: de bewegende design-tafel

Wie op de hoogte wil blijven van nieuwe gadgets en designs doet er goed aan Kickstarter in de gaten te houden, dé broedplaats voor noviteiten. Op TheHappyHouse langskomen kan echter ook; de allerleukste ontwerpen op kook- en woongebied worden ook hier trouw gedeeld. Met dit keer: de kinetische kunst-tafel Sisyphus.

De Sisyphus is min of meer een bijzettafeltje, maar dan wel één die komt met een handjevol extra’s. Zo is het eigenlijk ook een lamp en een meditatiemiddel, maar zijn meest opvallende gedaante moet toch die van kunstwerk zijn. Want het mag dan ‘gewoon een houten tafeltje zijn’, het is er wel één waar je moeiteloos uren naar kunt kijken. Weinig tafels die dát de Sisyphus nadoen…

Je hoort het vaker en ook in dit geval is het weer die binnenkant die telt. Deze zogenaamde kinetische kunst-tafel is namelijk uitgerust met een kern van zand en één metalen balletje. Dat balletje wordt door een magneet onophoudelijk aangestuurd om de mooiste patronen te vormen, die vervolgens in het zand achterblijven. Dit levert niet alleen een esthetisch verantwoord plaatje op, dit plaatje verandert dus ook voortdurend waardoor er altijd wat te zien is.

giphy

Meditatief

Het is dankzij dit bezige binnenwerkje dat de design-tafel zijn meditatieve kwaliteiten toegeschreven heeft gekregen. Het tempo van het bewegende balletje ligt namelijk laag, maar is zeer gelijkmatig. Dat, en de schoonheid die het achterlaat, geeft het geheel iets heel sereens en, inderdaad, rustgevends.

Netstroom

Vooralsnog is de tafel beschikbaar in beperkte uitvoeringen (metaal met walnoot, zwart of berken) en dat moet natuurlijk maar net bij je inrichting passen. Oprichter Bruce Shapiro is echter wel voornemens in de nabije toekomst meer varianten uit te brengen.

De tafel dient aangesloten te worden op netstroom, maar verbruikt zeer weinig energie. De lamp in de Sisyphus is dimbaar. En, zoals een beetje Kickstrater-project tegenwoordig betaamt, kun je het meubelstuk middels een app op je telefoon bedienen.

suysTussenstandje

De Sisyphus kost, en dat geldt dan nog alleen voor de snelle beslisser, 795 dollar (ruim 710 euro). Om het productieproces daadwerkelijk te kunnen starten moest er op voorhand voor 50.000 dollar aan tafeltjes verkocht worden. Dat zit, met een tussenstand van ruim anderhalf miljoen (dat is ruim 3000%!!) en nog twee weken te gaan, inmiddels wel goed.

Meer weten over de Sisyphus? Klik hier (kickstarter) of hier (website) .

Over Kickstarter:

Kickstarter is een zogenaamde crowdfunding-website. Het doel ervan is artiesten, muzikanten, ontwerpers en andere creatieve breinen te helpen de middelen bij elkaar te vergaren om hun ideeën om te zetten in realiteit. Tot dusver zouden ‘tienduizenden creatieve projecten -klein en groot- het levenslicht gezien hebben dankzij de steun van de Kickstarter-gemeenschap’.

Meer zien uit Cool van Kickstarter? Klik hier.