10 x gezonde Halloween-recepten

Als het om eten gaat, wil het oog ook wat en dat geldt zeker met Halloween! Gelukkig kun je prima de mooiste en griezeligste hapjes maken zonder automatisch bij te tekenen voor extra vetkussentjes. Hier tien magere ideeën die toch lekker én Halloween-proof zijn.

Het wordt echt hoogtijd dat wij Nederlanders eens definitief toetreden tot het Halloween-vierende kamp. Allereerst omdat het intens bevredigend is om anderen te laten schrikken en daar komt nog bij dat ladingen toffe recepten en DIY’s ons nu voorbij gaan. Zonde!

Nog niet overtuigd? Kijk maar eens naar deze inspiratie voor een heus ‘Halloween in Huis’, wellicht dat dat je net het laatste zetje geeft. Of wellicht brengen deze griezelige, super mooie, maar niet allemaal even magere recepten je meer in de stemming voor Halloween.

Wil je wel koken maar dan zonder de busladingen suiker en calorieën, dan kun je het beter bij de recepten hieronder houden.

Happy Skinny Halloween!

Fruitmonster

halloMove over cookie monster! Deze fruitgriezel neemt de taken even over en dat tegen een stuk gezondere voorwaarden!

Mini-pompoenen

hallo

100% schattig, 100% Halloween, 0% schuldgevoel achteraf. En deze pompoen-totaalpakketjes zijn ook nog eens zo klaar. Het recept vind je hier.

Bloedcocktail

hallo

Toegegeven, iets met alcohol is natuurlijk nooit gezond. Of caloriearm. Maar ik ken mensen (not me ;-)) die als het om ‘vloeibare suikers’ gaat een oogje dichtknijpen. En als je dan toch iets alcoholisch wilt serveren op je griezelfuif, dan kun je maar beter voor dit recept kiezen. Veel verse ingrediënten namelijk en een basis van relatief magere wodka. En met een beetje geluk durft niemand de staafjes ‘bloed’ daadwerkelijk naar binnen te gieten en zijn ze allemaal voor jou. Jeeej!

Groenteschedels met bloed:

Het kost wat snijwerk, maar dan heb je ook wat. Je kids vrijwillig aan de groente bijvoorbeeld! De dip is dan weer wel rete-simpel: gewoon wat bietensap en roomkaas, doorroeren overbodig. Onze eigen vertrouwde Appie vertelt je er meer over.

Monsterstok

hallo

Vervang de marshmallow door een stuk watermeloen en je bent er. Simpel, fruitig en een lust voor het oog. Klik hier voor de to-do-list in kwestie.

Gifappel

hallo

Deze mysterieuze appel heeft de selectie maar net gehaald. Het is enkel aan zijn spectaculaire uiterlijk te danken dat ‘ie er toch bij zit. Er zit namelijk suiker in. En siroop. Jawel. Ter verdediging echter van dit gave feestnummer: uiteindelijk bepaal je zelf hoe dik en groot die suikerlaag wordt en voor de rest bestaat dit recept uit niets meer of minder dan kakelverse appel. Mét schil dus mét alle vitaminen! Dat maakt wel iets goed, toch?

Hoe je ‘m maakt lees je hier.

Fingerfood

hallo

Fingerfood was nog nooit zo ehh.. vingerig.

Dit leuke receptje van Family Spice is bloedsimpel (want hummus, wortelen en amandelnagels, that’s it), maar evengoed een spectaculaire showstopper! Een aanrader dus!

Schedelsoep

hallo

Kies een soep naar voorkeur, rooster een bammetje, snijd die in bovenstaande vorm en je hebt dé perfecte Halloweensoep. Geen aanslag op het lijf, de tijd of de portemonnee. Was alles maar zo simpel!

Sla in een sinaasappel

hallo

Het is alleen sla, dressing en pompoenzaadjes. In mijn optiek laten ze hier dus wat belangrijke kaas-punten liggen, maar daar ben je natuurlijk zelf bij. En de look is driedubbel dwars om te smullen! Meer info vind je hier.

Komkommerkist

hallo

Kipsalade, vers fruit en yoghurt. Niks om je zorgen over te maken dus, behalve dan misschien de angstaanjagende doodskist-look! Maar die is van komkommer, dus echt; niets om je zorgen over te maken. Meer info vind je hierrrr.