Je huis altijd schoonhouden doe je zo

Ben jij ervan overtuigd dat de rotzooi in jouw huis een eigen leven leidt? Dat huiselijke chaos is als Donald Trump, namelijk verschrikkelijk irritant maar oh zo ontembaar? Sta je op het punt te accepteren dat jij en troep een duo voor het leven vormen? Dan hebben deze dames wellicht wat tips voor je.

Een schoon en opgeruimd huis, iedere dag weer, is geen onbereikbare utopie. Althans, niet als je het onderstaande vijf dames vraagt!

Wat deze huishoudkoninginnen met elkaar gemeen hebben namelijk is dat ze iedere dag weer een handjevol minuten vrijhouden om op te ruimen en schoon te maken. En ze houden het niet alleen bij, ze doen dat ook volgens een voor hen bewezen effectieve en efficiënte routine.

It’s magic

‘Routine’. Dat is dus ‘the magic word’. Want het heeft een aantal belangrijke voordelen. Ten eerste hoef je er niet meer over na te denken. Je voert de verzameling handelingen gewoon uit. Ten tweede wordt de kans dat je iets vergeet met een vaste volgorde natuurlijk kleiner. En daar komt nog bij dat je er steeds behendiger (en dus sneller) in wordt; oefening baart immers kunst!

Bovendien zorgt het dagelijkse onderhoud ervoor dat het troep-wise nooit echt uit de hand loopt. Afwas stapelt zich niet tot helse hoogte op, was blijft was en wordt geen intimiderende berg was en stofzuigen verwordt geen dagtaak maar blijft gewoon een tussendoortje.

Opsteken

Wie hiermee nog niet overtuigd is van het nu van een dagelijkse routine kan evenwel wat opsteken van de verzameling video’s. Zo komen allerhande tips voorbij die het opruimen leuker dan wel makkelijker moeten maken.

Meer zien uit de Doe Je Zo-rubriek, klik hier.

5 x inspirerende schoonmaak-routine’s:

Erica Lee:

 

Britney:

 

Liz:

 

Jen:

 

Mascha: