Super schattig: Dim sum nieuwe stijl 

Om op te vreten, zowel letterlijk als figuurlijk: dim sum komt in Hong Kong steeds vaker in een über-schattig pakje. En zoals een beetje food-trend tegenwoordig betaamt doen de hapjes ‘nieuwe stijl’ het ook uitstekend op Instagram. 

Dim sum is een verzamelnaam voor gestoomde of gefrituurde hapjes met vulling die hun oorsprong vinden in Zuid-China. Anno 2016 wordt het traditionele gerecht echter overal ter wereld geserveerd, maar het is vooralsnog alleen in Hong Kong dat het gerecht een upgrade kreeg. De smaak is er niet langer het enige dat telt, je moet er vooral ook eenvoudig bij kunnen wegsmelten.

En dus komen de normaliter niet buitengewoon visueel aantrekkelijke snacks er steeds vaker in de vorm van Hello Kitty’s, varkentjes, poesjes of egels. Het maakt eigenlijk niet uit wat het is, als het maar schattig is. En dat is, getuige de Instagram-collage hieronder, best wel heel erg enig. De trend draagt inmiddels dan ook de naam ‘adorable eats’.

Afreizen

Wie dol is op dim sum en ook wel eens zo’n varkentje aan stukken wil trekken, kan natuurlijk afreizen naar Hong Kong. Wie dat te gek vindt echter kan ook terecht bij de de video helemaal onderaan. Hierin wordt uitgelegd én getoond hoe je jouw Chinese hapje ook zo’n een hippe make-over geeft.

Zelf maken: