Inspiratie voor de wintertuin

Wie ook in de winter van zijn tuin wil genieten heeft daartoe enkele simpele maar doeltreffende mogelijkheden. Hier de tips en tricks voor jouw eigen winterwonderland!

Wie echt wat van zijn tuin wil maken weet dat dit moeite kost. Niet alleen in de aanleg, maar vooral het bijhouden ervan kan een bijzonder tijdrovende bezigheid zijn. En hoe graag de werkelijke tuinliefhebber dit monnikenwerk ook op zicht neemt, soms vormt de winter een welkome pauze van al die arbeid. Even géén gehavende handen of voortdurend oorlogvoeren tegen onkruid en alleen maar zijdelings moestuinperikelen in de vorm van weinig veeleisende boerenkool of winterpeen.

Wie zich in bovenstaande echter niet herkend, kan er natuurlijk voor kiezen zijn buitenruimte ook in de winter het stralende middelpunt van alle gezelligheid te maken. Goed, je hebt wat minder warmte en groen dan in andere seizoenen, maar dit hoeft je zeker niet tegen te houden.

Veel vuur

Dat gebrek aan groen kan namelijk eenvoudig opgelost worden met winterharde planten (denk: magnolia, hebe, Gaultheria procumbens of enkele winterharde grassen of mossen), desnoods in pot. En het gebrek aan warmte los je op met vuur. Veel vuur. Dit kan in de vorm van een haard, schaal, kachel of kaarsen, maar het liefst een veelheid van dit alles.

Extra voordeel, vuur oogt fraai en stante pede uitnodigend! Zo getuige in ieder geval de inspirerende afbeeldingen hieronder. Dit warme vuureffect laat zich bovendien gemakkelijk versterken door het te combineren 3met zachte dekens, bontjes en kussens.

Wat met zorg uitgezochte accessoires, én wellicht een stevige mok warme choco of glühwein, maken je winterwonderland af. Als dat geen ‘zachte’ winter wordt..

Inspiratie voor de wintertuin:

winterVia: Laurel and Wolf

winter

Via: Mart Kleppe

winter

Via: Pinterest

winter

Via: White Greys Memories

winter

Via: Woontrendz

winter

Via: My Domaine

winter

Via: Pinterest

winter

Via: Belgian Pearls

winter

Via: Digs Digs

winter

Via: Stijlvolstyling.com

winter

Via: Pinterest

winter

Via: Digs Digs

winter

Via: Square Space

winter

Via: Square Space

winter

Via: Guiaparadecorar.com

winter

Via: Bloglovin

winter

Via: Pinterest

winter

Via: Outdoor Theme

winter

Via: Pinterest

winter

Via: Pinterest

winter

Via: A pretty fix

winter

Via: Pinterest

winter

Via: Lexington Company