Pimp je slaapkamer, neem een headboard!

Een headboard (hoofdeinde van een bed) is een makkelijke manier om je slaapkamer in het algemeen en je bed in het bijzonder meer cachet te geven. Je hebt hiertoe verschillende mogelijkheden, waarvan sommigen opvallend budget-vriendelijk zijn!

Ook als het om headboards gaat leiden meer wegen naar Rome. Zo kun je er natuurlijk simpelweg een aanschaffen. Ikea heeft er bijvoorbeeld een in het assortiment, maar je hebt nog veel meer opties die zich via Google eenvoudig laten openbaren. Prijzen beginnen bij ongeveer 150 euro.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk lekker zelf die handen uit de mouwen steken! En dit is -met de juiste instructies- zelfs haalbaar voor de heel onervaren klusser. Want het lijkt misschien ingewikkeld, op de keper beschouwd valt dat echt wel mee. Beloofd!

Ik heb drie filmpjes geselecteerd die niet alleen een spetterend eindresultaat bieden, maar waarvan de dames in kwesties ook in heldere (Engelse) bewoordingen uitleggen wat je nodig hebt en hoe het stappenplan eruit dient te zien. En natuurlijk doen ze het ook even voor. How lovely. Je vindt ze iets verderop.

Stevig en stabiel

Heb je je headboard eenmaal gemaakt, dan moet ‘ie natuurlijk ook nog ‘even’ gemonteerd worden. Sommige bedden bieden een optie om het bord aan het hoofdeinde vast te maken, maar je kunt hem natuurlijk ook op de muur bevestigen. Speciaal hiervoor heb ik Rob Robillard van stal gehaald, hij legt je uit hoe je dit in vier stappen voor elkaar krijgt.

Een bevestiging op de muur verdient volgens de handyman overigens de voorkeur boven een bevestiging aan het bed. Dit zou namelijk steviger en stabieler zijn.

Andere boeg

Tot slot kun je het over een héél andere, veel minder voor de hand liggende boeg gooien. Plaats bijvoorbeeld een stokoude deur of enkele oude raamkozijnen aan het hoofdeinde van je beste vriend en je hebt instant een Pinterest-waardig slaapvertrek!

Een rondje Marktplaats leert dat het niet lastig hoeft te zijn om je hand op dergelijke items te leggen. Maar als je tóch de originele hoek op wilt gaan, scroll dan vooral ook even helemaal door naar onderen; je vindt hier nog meer inspirerende, super originele headboard-ideeën!

giphy

Wat je moet weten over Headboards:

Zelf maken

De echte huishoudkoningin zet natuurlijk gewoon zélf een headboard in elkaar, want dat is minder ingewikkeld dan je op het eerste gezicht wellicht denkt. Kijk deze filmpjes voor de broodnodige tips en inspirerende ideeën!

 

Klassiek Chic:

 

Bonte bedoening:

 

Super simpel:

 

Installatie

Je bed moet de installatie van een headbord natuurlijk maar net toelaten. Heb je geen geschikt bed: geen paniek! Je kunt hem ook relatief eenvoudig aan de muur bevestigen. Dit filmpje geeft je een idee hoe.

 

De headboards helemaal anders:

Een doorsnee headboard kan al veel doen voor je slaapvertrek, maar zoals zo vaak geldt: je hebt natuurlijk altijd baas boven baas! Hier wat inspirerende ideeën voor meer originele hoofdeindes.

 

bedVia: Cheaper and Better DIY

bed

Via: Architecture Art Designs

bed

Via: diy.sndimg.com

bed

Via: CDN Homesthetics

bed

Via: HGTV Home

bed

Via: HGTV Home

bed

Via: Roomed

bed

Via: Country Living

bed

Via: Z Point

bed

Via: Housely

bed

Via: estrenosonline.us

bed

Via: Funky Junk Interiors

bed

Via: estrenosonline.us

Via: Luxury Flats in London

bed

Via: Furnish Burnish