Dit zijn de beste nieuwe producten van het jaar

Dé innovaties op het gebied van eten, drinken, design en gastronomie worden jaarlijks door Horecava voor het voetlicht geplaatst. De allerbeste worden bovendien beloond met een heuse award en de kanshebbers zijn inmiddels bekend! 

Eén partij is bij voorbaat al uitgeroepen tot winnaar. Dat is het milieu. Het leeuwendeel van de geselecteerde nieuwe producten is namelijk energiezuinig, biologisch, lokaal geproduceerd en/of wijs met water, energie of reststromen (waaronder restafval).

In totaal zijn 16 kanshebbers (in vier categorieën) in de race voor een award. Een jury nomineerde deze innovatieve producten en diensten uit in totaal 132 inzendingen.

Opening

Tijdens de opening van de 61e horecavakbeurs, op maandag 9 januari, worden de winnaars bekendgemaakt. Naast de categorie-winnaars zijn er prijzen voor de overall-winnaar, de winnaar van de Karel de Vos DuurzaamheidsAward en de winnaar van de publieksprijs.

Wil je alle kanshebbers zien klik dan hier. De vijf allerleukste en mijns inziens meest vernieuwende nieuwe producten vind je echter ook hieronder kort toegelicht.

De tofste innovaties van 2016:

Taste the Dutch Masters

hor
In 3D boxen worden oude Nederlandse stilleven-schilderijen uit de 17de eeuw exact nagebouwd met verse ingrediënten. Zo wordt er een restaurantbeleving gecreëerd die draait om het eten uit de schilderijen. Een creatief concept ontwikkeld en geproduceerd in een samenwerking tussen Creative Chef en SLUIK waarbij men een real-life 17de eeuwse totaalbeleving heeft in een moderne tijd.

Hemelswater: Code Blond

hor

Door klimaatverandering krijgen we steeds meer te maken met lokale heftige regenbuien. De stad kan dit niet aan en moet ‘rainproof’ worden. Hemelswater oogst dit water, filtert het en maakt er bier van.
Hemelswater: Code Blond is een bitterblond bier.

Upfall Shower

hor
Upfall Shower: “het nieuwe douchen” bespaart tot 90 procent op water en energie. Geniet van 40 liter water per minuut en verbruik slechts 1,5 liter. ’s Werelds enige upcycle douche met Kiwa. Innovatief en duurzaam. Kwaliteitsproduct van Nederlandse bodem door Beter Bad uit Dronten.

Treelife Original Birch Water

hor

Berkensap? Ja berkensap! Treelife tapt het natuurlijke berkenwater af van de bomen zonder deze te schaden. Naast dat het een lekker drankje is, gemaakt van 99,7 procent puur sap is het een onderscheidend product. Treelife is verpakt in handige glazen ‘grab & go’ flesjes van 250ml. Berkensap is een lekkere toevoeging aan cocktails en kan geserveerd worden met een schijfje citroen en munttakje.

Suma Revoflow Augmented Reality

hor

Suma Revoflow is een slimme applicatie die door middel van de Augmented Reality kan ondersteunen bij problemen met de vaatwasser. Door het scannen van het Suma Revoflow vaatwassysteem kan de klant de problemen zelfstandig signaleren en oplossen, zichzelf trainen én technische ondersteuning vragen aan Diversey Care rechtstreeks.