Inspiratie: de allerleukste Sinterklaas-recepten!

Iets speciaals maken met Sinterklaas? Dan heb je gelukkig aardig wat mogelijkheden. En voor de broodnodige inspiratie ben je hier natuurlijk aan het juiste adres!

Hij is alweer in het land en dus is het slechts een kwestie van tijd voor tout Nederland weer compleet vervuld raakt van de Sint en alles wat hij met zich meebrengt. En hoe leuk is het om dit übergezellige feest te vieren onder het genot van typische Sinterklaas-gerechten?!

Ik verzamelde de allerleukste voor je. Sommige zoet, sommige hartig. De één zo klaar, de volgende ietwat tijdrovender. Maar ze hebben met elkaar gemeen dat je iets home mades op tafel zet dat én lekker is én voorzien van een treffende thema-look!

Fijne Sinterklaas!

Meer recepten zien of ideeën opdoen voor leuke DIY-Sintdecoratie? Lees dan ook dit artikel.

 

9 x toffe Sint-recepten

 

sintLeuke lolly’s!

Smakelijk, beeldig om naar te kijken en vermoedelijk sneller klaar dan je denkt! Het recept is van Danna die aan de slag ging voor Koopmans. In 11 stapjes ben je klaar en het meeste werk bestaat uit het decoreren van de lolly’s, wat zich natuurlijk goed laat combineren met een schare overenergieke kids. De volledige beschrijving vind je hier.

sint

Toffe Sint Taart!

Een ware Sinterklaastraktatie, deze speculaastaart met sinaasappelcrème. En beslist oogverblindend om te zien! Met een bereidingstijd van een uurtje (waarvan een wachttijd van een half uur) valt de tijdschade eveneens mee. Lees hier hoe je hem maakt.

sint

Knappe zak

Wie op zoek is naar een écht snel recept kan trouwens het beste deze zoete knapzakjes maken. In een recordbrekende acht minuten ben je klaar! En ze mogen dan vliegensvlug bereid én budgetvriendelijk zijn, aan totale Sint-waardigheid boeten ze gelukkig niets in. Je plan van aanpak vind je hier.

sint

Pakjesavond

Het kost een beetje moeite maar die wordt dan ook echt beloond. Want hoe beeldig zijn deze zoete cadeautjes van de AH? Zelfs op de meest gure en donkere dagen, word je hier toch instant warm van? De bereidingswijze vind je hier.

Sint op dieet

Ja hoor. Het is héél goed mogelijk een tof Sint-gerecht te bereiden terwijl de suiker en roomboter op stal blijven. Tamara Markus van Zo aan Tafel-recepten laat je in deze video twee relatief eenvoudige échte Sint-gerechtjes zien die beslist geen aanslag vormen op de slanke lijn.

sint

Kunstige Cupcakes

Een cupcake laat zich natuurlijk met ieder sausje overgieten en leent zich om die reden voor elke gelegenheid! Hier vind je een basisrecept voor de cakejes, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de decoratie. Gelukkig gingen velen je voor en hoef je maar hier te kijken voor de broodnodige inspiratie. Wat een kunstwerkjes!

sint

IJzig lekker

Er gaat onder meer een liter (!) vanille-ijs in en daarnaast prijken er ook nog chocola, pepernoten en smarties op de ingrediëntenlijst. Maar misschien moet je je in dit geval vooral focussen op hoe móói hij is. Een ware traktatie voor bij de koffie of als dessert. De AH vertelt je hoe je deze parel maakt.

 

sint

Zie ginds komt het broodje

Deze Sint-broodjes kun je prima maken samen met kinderen en nog een verrassend voordeel: het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Easy Peasy. Meer over dit idee van Kook Jij vind je hier.

sint

Cookie time!

Wowie!! Oogverblindend zijn deze Sint- en Pietkoekjes. Je moet wel van een uitdaging houden maar het resultaat is dan ook welhaast te mooi om op te eten. Uit de koker van Laura, ze vertelt je hier hoe je ze maakt. (Maak je borst maar nat!)