Food Trend: eten uit een kommetje

Bowl food is here to stay!! Zo luidt althans de jongste foodie-boodschap uit Amerika, en het lijkt slechts een kwestie van tijd voor de Instagram-waardige trend zal overwaaien naar onze kommetjes.

De meeste foodtrends hebben natuurlijk vooral te maken met wat je eet, niet zozeer waaruit je het eet. Dat is bij de bowl food-trend wel anders, die draait toch echt vooral om het stukje servies.

De trend is al aardig hot in Amerika, waar gerechten als smoothie-bowls (met mooie rijtjes fruit) en Buddha-bowls (een vegan-kom die je eet als een Buddha) al geregeld voorbij komen op Pinterest en Instagram. En een belangrijk trendwatcher en adviesorgaan voor het eet- en restaurantwezen, Baum & Whiteman, heeft nu voorspeld dat de trend in 2017 alleen nog maar groter zal worden.

Dat kan ermee te maken hebben dat het nu eenmaal praktisch eet. Je hebt immers je volledige maaltijd in één bakje en je zou op deze manier ook meer kans hebben om alle smaken in één lepel te vangen.

Daar komt nog bij dat bowl food errug fotogeniek is en het gerecht beschikt bovendien over gezaghebbende ambassadeurs, zoals bijvoorbeeld kookkoningin Nigella Lawson. 

Kroes-kom

Als het om Nederland gaat is er ook vast één ambassadeur. Rens Kroes heeft de trend al omarmd én in de praktijk toegepast. Wat denk jij, is het al met al voldoende om de trend te doen overwaaien?

Bowl Food: