5 x kleding wassen met rare ingrediënten 

Een kind kan de was doen. Letterlijk. Maar het enkele feit dat het toevallig een simpel taakje betreft, wil nog niet zeggen dat er niets over te weten valt. Want wist jij bijvoorbeeld dat deze vijf opvallende ingrediënten, die je waarschijnlijk allemaal in huis hebt, bijdragen aan een stralend resultaat? 

 

Eco-friendly natural cleaners. Vinegar, baking soda, salt, lemon and cloth. Homemade green cleaning.

Azijn:

Heb je je sportkleding net een keer te vaak gedragen en zit er nu een zweetluchtje aan dat maar niet wil vertrekken? Leg het een nacht in azijn, gooi het daarna in de wasmachine en je sportoutfit is weer als nieuw! De hardnekkige lucht wordt namelijk veroorzaakt door een bacterie die na al te innig contact met azijn simpelweg het loodje legt. Easy peasy!

 

aspi

Aspirine:

Wie witte kleding graag wit ziet en niet grauw, doet er goed aan vijf aspirientjes fijn te stampen en ze op te lossen in acht liter heet water. Laat hier je witte was een nacht (in ieder geval acht uur) in weken en was het daarna zoals je gewend bent. Witte kleding zou weer stralen al hing het nog in de winkel!

 

cola

Cola:

Als je het internet moet geloven kun je zo’n beetje alles met cola, dus waarom niet een wasje draaien? Het zou met name zeer geschikt zijn om hardnekkige vetvlekken te intimideren, wat alles te maken heeft met bepaalde stoffen, zoals fosfor, die in de frisdrank voorkomen. Vul de wasmachine zoals je gewend bent en voeg als laatste een blikje Cola toe. Kies een normaal wasprogramma en ga kofiedrinken. Zou ook uitermate effectief zijn om bloed uit kleding te krijgen.

 

Heap of sugar and pouring more from a spoon
Zoetjes:

Sinds zoetjes zijn uitgevonden is er de discussie of ze goed voor je zijn of juist niet. Maar waar ze in ieder geval wel goed voor zijn zijn voor het verwijderen van vetvlekken! Breng het simpelweg aan op de vlek en de zoetstof trekt al het vet uit de stof. 

 

Zout:

Een schepje tafelzout zou je was tweeledig goed doen. Ten eerste zou het kleuren helderder houden op de lange termijn, maar daarnaast zou het helpen voorkomen dat kleuren van nieuwe kleding uitlopen.