Dit restaurant is perfect voor mensen-haters

Niet zo dol op mensen, maar vind je het wel leuk om af en toe uit eten te gaan? Dan is een trip naar Brooklyn voor jou een echte aanrader; de New Yorkse wijk heeft namelijk sinds kort een restaurant waar je nagenoeg niet met je medemens geconfronteerd wordt.

Deze noodle-shop, Ichiran genaamd, is eigenlijk een doodnormale horecagelegenheid. Je krijgt er eten, dat smaakt als het goed is ook nog aardig, en je hoeft er zelf niets anders voor te doen dan op te komen dagen en de rekening te betalen. Toch is er één aspect dat dit restaurant uniek maakt, het is namelijk perfect voor mensenhaters.

In Japan is het al een tijdje een hit, weet Buzzfeed, maar nu kunnen dus ook New Yorkers in alle rust eten. Sterker nog: het hele concept is zo ingericht dat het contact met de medemens tot een absoluut minimum beperkt wordt. Dat begint al bij binnenkomst; om te weten waar je kunt gaan zitten val je geen ober lastig: je checkt een digitaal bord dat met groene kruisjes aangeeft waar nog plek is.

Anderen

Denk ook niet met anderen aan te kunnen komen zetten, er zijn alleen eenpersoonstafels die door scheidingswanden extra veel privacy genereren. Op tafel vind je een bestelformulier dat je invult en zonder iets te zeggen afgeeft. Je laat de ober simpelweg weten dat je zover bent door op een knop te drukken. Er is er ook een knop die je kunt indrukken als je een glaasje water wilt.

Zodra je eten klaar is gaat een rolluikje open waarna je bord verschijnt en het rolluikje weer heel snel dichtgaat. Ben je klaar dan laat je geld achter en vertrek je. Met stille trom dus.

Ichiran