Dit huis kan niet witter…

Veel wit is een populaire stijlkeuze voor in huis, maar deze dame uit het Engelse Merthyr Tydfil maakt het wel héél bont wit. Er komt zogezegd geen enkele andere kleur voor in haar woning. 

Niet alleen het huis zelf is wit (op het dak na dan), ook haar vloeren, muren, plafonds en meubels zijn het. En alsof dat allemaal nog niet blank genoeg is, kregen ook auto’s, handdoeken, lakens, kat, kapsel en stofzuiger de neutrale look mee.

Bewoonster Claire Dix (51) kreeg dankzij haar versie van het ‘Witte Huis’ dan ook al snel de bijnaam Michelle Obama. Het zal haar allemaal wat, ze is dolblij met haar witte paleisje. “Een obsessie is het niet”, verklaart ze erover tegen Wales Online. “Het is meer een kwestie van smaak. Ik vind wit gewoon leuk.”

Toen is het begonnen

Het is dan ook niet zo dat ze geen kleur overwogen heeft. “Het begon toen ik 25 jaar geleden mijn huis inrichtte. Iedere keer als ik een kleur op de muur smeerde vond ik het gewoon niet leuk. Dus uiteindelijk koos ik maar voor wit, en toen is het begonnen.”

Drie jaar geleden waagt ze opnieuw een poging. Claire en haar echtgenoot betrekken een nieuw huis en laten dat wederom volledig in de Jan des Bouvrie-stijl brengen. “Maar ik heb toen, voor de verandering, wel een gekleurd kleed neergelegd”, aldus Claire. Het was geen lang leven beschoren. “Na drie dagen heb ik dat eruit getrokken.”

“Het is misschien niet ieders ding”, besluit ze. “Maar we hebben hard gewerkt voor ons droomhuis en we leven heel gelukkig in wit.”

Héél mooi

Hoewel Claire Dix misschien een klein beetje te rigoureus te werk is gegaan, kan het gebruik van veel wit in huis héél erg mooi zijn. Zie hier hoe mooi precies.

Het ‘Witte Huis’:

wit wit1 wit2 wit3 wit4 wit5 wit6 wit7 wit8