Dit zijn de woontrends die anno 2017 niet meer kunnen

Vooropgesteld: doe vooral lekker waar je zin in hebt. Maar mocht je het toevallig nou heel leuk vinden om de allerlaatste trends te rocken, dan zijn dit de woonkeuzes die je het komende jaar beter níét kunt maken. 

Het is inherent aan het woord. De kern van zijn bestaan. Zijn onomkeerbare lot. Een trend is tijdelijk. Dat is nu eenmaal zo. Het ene moment is iets hotter dan hot, het volgende moment compleet out of style. Dat klinkt zielig en dat is het ook, maar het houdt zaken óók boeiend, inspirerend, dynamisch en uitdagend.

Dat het soms toch echt minder leuk is blijkt opnieuw uit onderstaand overzicht, want we gaan het komende jaar afscheid nemen van enkele héél leuke woontrends.

Hoewel, als we nu allemaal doen alsof we nummer 5 en 6 niet gezien hebben, dan zijn wij niet gek, maar is dit overzicht het. Bedankt vast voor de medewerking  :-).

2017

Benieuwd naar wat we in 2017 dan vooral wél moeten doen als het om woontrends gaat? Hier vind je er vast een die het komende jaar fors aan terrein zou gaan winnen! Hint: hij is heel knus en gezellig, én heel makkelijk uit te voeren..

 

De 10 woontrends die in 2017 gaan verdwijnen:

trend

Midden 20e eeuw nep-modern

Een wat omslachtige term voor de retro-stroming die we vooral kennen uit series als Mad Men. Volgens Yahoo Finance die het overzicht samenstelde is de trend hoofdzakelijk om zeep geholpen door de ‘eindeloze replica’s van mid-eeuws klasse-meubelair’. Het advies luidt dan ook: heb je de trend in een unieke vorm weten te gieten? Houd er dan vooral aan vast… Anders: weg ermee.

trend

Rabat

Ook wel bekend onder de Engelse term shiplap. Nog steeds geen idee? Kijk dan één aflevering van Verbouw Ons Huis Tot Droomhuis, de kans is zo’n 99,99% dat je het voorbij ziet komen. De trend is dan ook vooral populair gemaakt door Chip en Joanna Gaines, het woonwonder-duo waar het programma om draait. Hoe leuk en sfeervol het gebruik van houten panelen voor de binnenzijde van een woning ook kan zijn, het zou anno 2017 duidelijk zijn hoogtepunt gehad hebben.

boerderij-schuifdeur-7

Boerderij-(schuif)deuren:

Ze hebben een waanzinnige uitstraling en zijn nog ruimtebesparend ook, maar wegens overenthousiast gebruik zullen ze in het nieuwe jaar vooral verworden tot cliché en gedateerd.

trend

De smetteloze keuken:

Als het om keukens gaat was wit-op-wit blijkbaar een trend (hey, in retrospectief leren is óók leren ;-)) maar dit blijkt nauwelijks vol te houden. Het nieuwe credo luidt op dit vlak dan ook: kies hier in het nieuwe jaar alleen voor als je er eveneens voor kiest grootaandeelhouder te worden van een schoonmaakmiddelenfabrikant.

koper

Koper:

Als het om koper of ander metaal gaat, gaan we in 2017 van ‘het kan niet op’ naar streng minimalisme. Het ‘mag’ zogezegd nog, maar enkel mondjes-, mondjesmaat.

 

freyGrijs:

Move over grijs! De ingetogen, koele kleur zal plaats moeten maken voor warme, beige tinten, die het in 2017 volgens designexperts helemaal worden…

trend

Monochromatische inrichtingen:

Waar het gebruik van slechts één kleur ooit werd ontvangen als brutaal en tegelijkertijd rustgevend, wordt dat de komende twaalf maanden omgezet in saai en over-gecoördineerd. Zo. Daar sta je dan met al je blauw.  

trend

Glam: 

Het glamoureuze minimalisme van de zogenaamde ‘Glam Look’, denk: zilver in contrast met diep zwart en stralend wit, gaat in 2017 van bonuspunten naar minpunten.

trend

Marmer: 

Echt, geschilderd, in stickervorm, het maakte anno 2016 allemaal weinig uit. Marmer was het afgelopen jaar áltijd goed. En wat krijg je dan? Juist, een overkill. Daarom kent marmer het komende jaar maar één regel: weg ermee. Sorry dus voor degene die net zijn hal-tafel beplakt heeft (ik).

trend

Industrieel: 

Er is goed nieuws en er is slecht nieuws als het om de industriële uitstraling gaat. We huilen eerst: De verdraaid krachtige ‘verlaten magazijn’-look die bol staat van oud hout, robuuste pijpen en koel staal zal niet langer meer zijn. Gelukkig gloort er ook een sprankje hoop voor deze trend; hij zou het komende jaar terugkomen in een mildere variant.

 

Foto credits:

  1. interiorsbystudiom.com
  2. hgtvhome.sndimg.com
  3. interieur-inrichting.net
  4. cdn.freshome.com
  5. dv8-designs.co.uk
  6. archiexpo.com
  7. designrulz.com
  8. homeinspirationideas.net
  9. esmyer.com
  10. adorable-home.com